Mystiska plan flyger från L A till area 51.

Man kan se de vita flygplanen med röda linjer utan logotyp eller namn vid flygplatsen. Man kan höra dem på flygledningens anrop. Men man kan inte köpa en biljett till ett ”Janet”–flyg. Det verkar helt enkelt vara en flyglinje som flyger till ingenstans.

De så kallade ”Janet”-planen är en av den amerikanska regeringens största hemligheter. Få passagerare som flyger till eller från McCarran, den största flygplatsen i Las Vegas, är medvetna om att de delar luftrum med en säkerhetsklassad flyglinje. Planen har inga logotyper och är sparsmakat målade med en röd linje längs sidorna. De kallas ”JANET”,  ihop med planets nummer, är också det namn piloterna använder när de anropar flygledartornet inför landning.

– Flygplanen får en helt tom landningsbana till sitt förfogande. Vi andra får parkera längs sidorna och låter dem starta först. Man kan inte se några namn, märken, nummer eller någonting. Ingen vet vem som finns därinne. Det skulle kunna vara vad som helst,

Mitt i öknen

Terminalen, med kodnamnet ”Guldkusten”, befinner sig på västra sidan av flygplatsen. Den sex stycken Boeing starka flottan tros transportera främst anställda som jobbar vid Area 51, mitt i öknen i Nevada. Från Las Vegas tar sträckan bara tre timmar att köra, men det kan vara vanskligt att ta sig med bil, då det inte finns några bensinstationer under större delen av vägen genom det kusligt tomma landskapet...

Area 51 har varit en av USA:s sämst bevarade hemligheter i decennier. Först 2013 erkände CIA officiellt att man använt sig av den mytomspunna basen, men tillbakavisade förstås alla rykten om utredningar av utomjordiska och paranormala aktiviteter. Enligt dokument som offentliggjordes ska man ha använt området mest som testplats för diverse militära flygövervakningsprogram. Dokumenten kom i dagen efter en förfrågan från en docent  som höll på med ett forskningsarbete vid Nationella säkerhetsarkiven. Vissa omnämnanden av basen är dock fortfarande strukna i dokumenten, vilket kan ge näring åt fortsatta konspirationsteorier.

 

”Janet”-planen och deras destination får konspirationsteoretikernas fantasi att flöda fritt och ohämmat. Varje dag lämnar flera plan McCarran-flygplatsen med ett okänt antal passagerare, som alla ser omisstänkt vanliga ut. De är på väg till jobbet på en av USA:s mest mytomspunna platser, men verkar enligt andra passagerare helt oberörda av nyfikna blickar. Tungt beväpnade vakter är posterade vid ingångarna till gaten för ”Janet”-planen och parkeringsplatsen utanför är alltid full av bilar.

Eftersom flyglinjen är topphemlig finns inte mycket fakta att hämta om vilka som egentligen får resa med planen, däremot vet man att varje Boeing 737-600 rymmer 190 passagerare. 

Källa :aftonbladet.se

Undrar om USA s regering någonsin berättar eller erkänner, vad som pågår i Nevadaöken.

Forts följer ...